Kvamskogen om sommeren

Kvamskogen er ikke bare et fantastisk reisemål om vinteren. Om sommeren er en tur til Kvamskogen et behagelig avbrekk fra byens mas og kjas.

Fotturer

Her finner du turmuligheter som passer alle. Fra kortere turmål som Mødal og Steinskvanndalen, til lengre turer som Kvitingen, Fotasperrnuten etc. Kvamskogens turkart viser mange populære turstier. I turkartets tekstdel finner du flere turforslag, og beskrivelse på hvordan du kan laste ned GPS spor som hjelp eller ekstra sikkerhet.

Bading

Det er flere vann i Kvamskogen man kan bade i. I de mange elvene er det også fine kulper man kan kaste seg ut i for et friskt fjellbad! Elver som Hjartåna på Byrkjeseter og Mødalselva kan anbefales. Ellers er det ikke langt til Norheimsund, der du finner sandstrand midt i sentrum og friluftsområdet Holmsund, som ligger et par km mot Øystese. Kjører man i retning Trøvikbygd er det bare å parkere langs vegen og finne et svaberg.

Fiske

Kvamskogen har et utall fjellvann, og det er fisk i de fleste. Nede på Skogen er det mye fisk å få, men størrelsen er småfallen. Vann som Longvotno, Måvotno og Steinskvanndalsvatnet  er å anbefale. I Heiavatn, som ligger like bak Furedalen skal fisken være litt større.  Er du villig til å gå opp i høyden, kan det være enda større fisk å få. Angående fiskekort opplyser Kvam Herad at det pr i dag ikke er krav til fiskekort på Kvamskogen. Det samme opplyser Samnanger Kommune om Eikedalsvatnet. Vær oppmerksom på at går du nok mot nord / øst kommer du inn i Kvitingen –  og Øystese Aust grunneigarlag. Her er det krav til fiskekort, som kan kjøpes henholdsvis på automat i Kvitingen og  på MX sport i Øystese.  Grunnet drikkevannskilde er det generelt fiskeforbud i Fossdalsvatnet og Myklavatn.

Jakt

Det er flere jaktområder for småvilt på Kvamskogen. Noen er tilgjengelig for dagskort, mens andre oppkjøpt av private lag fra år til år. Kontakt grunneier for info.

Sommerski

Fikk du ikke nok dager med ski på beina i vinter, er det bare en fergetur over til Jondal så finner man sommerskisenteret Fonna Glacier Resort. Her er det fine forhold for ski eller brevandring fra mai til ut på høsten.