Kvamskogen i mitt hjerte!

Denne overskriften vil forhåpentlig vis dukke opp med jevne mellomrom her. Styrets hensikt og mål er å skape interesse og positivitet rundt og om Kvamskogen Vel. Trine og Håvar er først ut til å fortelle om «sitt» Kvamskogen, og til å dele tanker og tips med oss andre her oppe. Neste gang er det kanskje du, eller naboen – vent og se – fortsettelse følger!

«Det var et enkelt valg da hytten ved siden av mine foreldres hytte kom til salgs», sier Trine Stanghelle som sammen med Håvar Tveit og deres to barn har vært hytteeiere på Leitet siden høsten 2017. Trine har i stor grad «vokst opp» på nabo hytten som besteforeldrene kjøpte i 1961, og blitt påvirket av morfarens postulat om at det alltid er nydelig på «Costa del Kvamskogen», som han kalte det.

I tillegg til Trines bånd til stedet var det den varierte naturen med mange turmuligheter året rundt, og den korte veien til Bergen som var avgjørende for henne, og ikke minst for Håvar som ikke har røtter på Vestlandet. Landhandleriet og kort vei til andre butikker er også viktig.

Når jeg spør om hvilke ønsker hun har for Kvamskogen i årene som kommer er det flere ting på listen. Det hadde vært enda mer attraktivt for barnefamilier hvis det hadde kommet en aktivitetsarena med lekeplass og en ballbane på Kvamskogen. Og da skyter Filip (10) inn, «det må være fotballmål der». Trine sier videre at det er koselig å treffe folk på Landhandleriet når vi handler og spiser soft is, men det hadde vært fint med en mer tilrettelagt samlingsplass for voksne og ungdom, gjerne med enkel servering. Hvis vi får et slikt tilbud pluss en «shuttle buss» i helger og ferier, tror hun at man kan lokke folk ut av hyttene og bygge mer Kvamskogen kultur.

Alpin anleggene i Furedalen og Eikedalen bruker de flittig, og de vil nok bruke dem enda mer hvis de to selskapene etablerer en billett ordning som gjelder begge steder, hva med «Kvamskogenkortet»? For sommerens aktiviteter hadde det vært supert om den planlagte badeplassen med en liten strand kan bli realisert. En annen fremtidsdrøm som de håper, kan gå i oppfyllelse er tunnel under Kvamskogen slik at gjennomgangstrafikken forsvinner. På kort sikt må det komme fartsbegrensning over hele Kvamskogen. Dagens skilting med 70 i Eikedalen og 60 mellom Kvinnhovden og Ungdomsheimen er uforståelig når det er på 80-strekningen mellom disse sonene det ligger flest hytter langs veien. Og «hva med en ski- og gangbro, eller to»?

De fleste kjenner til de fine turmulighetene på Kvamskogen. Trines tips om flott tur tar utgangspunkt der: «En flott sommerdag, pakk skiene i bilen, dra til Folgefonnen, ta et bad på Norheimsund Beach på vei hjem og nyt kveldssolen på terrassen når du kommer hjem – det er balsam for kropp og sjel», avslutter Trine.

Trine og Håvar på flittig brukt terrasse

You may also like...