Kvamskogen om vinteren

Kvamskogen er Bergens nærmeste skieldorado!

TURLØYPER (kvamskogen.no) – Det prepareres opp til 60 km preparerte løyper på Kvamskogen. Løypene strekker seg gjennom hyttefeltene og opp i fjellet til Mødal i sør og Steinskvanndalen i nord. Noen av løypene prepareres hver dag hele vinteren, mens andre prepareres bare i helgene.

Furedalen Alpin – ligger midt på Kvamskogen. Dette er også et dint familiested. Eget barneskitrekk, i tillegg til to 900m lange heiser, som tar deg opp på 575moh. Her er gode parkeringsmuligheter, og skisenteret er åpent stort sett hver dag hele vinteren. Her er også kveldskjøring.

Mødalstrekket – Kvamskogens eldste heis, som ble bygget for hånd allerede i 1964. Heisen er hele 1400m lang og er først og fremst en «flying start» på skituren mot Breidarusti/Mødalsområdet. Heisen blir drevet nermest på dugnad av ivrige ildsjeler fra Århusfeltet, og er åpent stort sett hver helg. Det er også en liten kafe som serverer vaffler og kaffi etc…

Eikedalen Skisenter – ligger vest på Kvamskogen. Dette er områdets mest komplette skisenter, med hele 8 heiser. Her finner du alt fra lukket barneområde til en 1800m lang stolheis som tar deg opp på 918moh. Her er de beste offpistmulighetene i området. Skisenteret er åpent hver dag hele vinteren, og det er kveldskjøring 4 dager i uken.