Kvamskogen i mitt hjerte!

Denne gangen er det Bente og John Magnar Bøe som forteller og deler sine tanker om livet på Kvamskogen.

Vi har hatt hytte på Kvamskogen i 38 år, de første årene leiet vi hytte ved Longvotnevatne, men vi trivdes så godt med hyttelivet av vi bygget egen hytte i Byrkjeseteveien

Vi så på flere alternativer da vi skulle velge hvor vi ville ha hytte. Men var på mange måter «vokst opp» med Kvamskogen fra barndommen av. Kort reisevei var også en viktig medvirkende årsak. Vi ønsket å bruke hytten ofte, gjerne på impuls, og da var kort reisevei viktig. Vi hadde også familie her oppe, og det var også en viktig grunn for valget.

I starten var det vinteren på Skogen som var det viktigste, og vi leiet kun i vintersesongen. Da vi bygget, fikk vi også virkelig øynene opp for Kvamskogen om sommeren. Fine turmuligheter, gode badekulper og et godt utgangspunkt for andre turer i Hardanger.
De gode bademulighetene i Norheimsund og Øystese, samt Hardangerbadet heler året gir oss også fine muligheter når vi har barnebarna på besøk.

På vei til fjells med barnebarn

Vi håper og tror utviklingen på Kvamskogen vil fortsett, og at det om 5 år er blitt

  • Mer sommer-aktivitet på Skogen, f.eks klatrepark, Zip-line mm.
  • Vi har også 60 km. fartsgrense på hele Kvamskogen,
  • Kvamskogen Landhandleri lever i beste velgående
  • Vi har lys i lavlandsløypen både høst og vinter
  • Aktiven er gjenoppstått i ny drakt
  • Norheimsund Sentrum har ikke bare treningsstudioer og pizza, men flere koselige butikker, lik dem som fortsatt er der.
  • Vi har et felles skikort for alle skitrekk på Skogen og i Eikedalen

Med utgangspunkt fra vår egen hytte er der mange turmuligheter. En av «favorittene» er fra Byrkjeseter, langs elven Hjartåna, opp stien så en kommer opp på nedsiden av Solhellernuten og videre opp gjennom Klypet. Ta av i skaret til venstre for stien før du når vannet, men unn deg en tur helt frem til hytten ved Myklavatnet og nyt utsikten. Hjemturen via vakre Sundvordalen der stien går langs den flotte elven som mange kaller for «Trappefossen», før du får en bratt nedstigning til Byrkjeseter. Stien er godt vardet, og det er fin sti stort sett hele veien.

Målet var Myklavatne, og det er nådd! Stolte både små og store!

You may also like...