To blide karer og en tråkkemaskin, og vips;

 vi får fantastisk løyper på Kvamskogen – hele vinteren!

I disse dager har alle vi som har hytte eller campingvogn mottatt giro fra Kvamskogen Næringslag på kr. 600,-. Dette som tilskudd til vinterens løypeprepareringen.

Styret i Kvamskogen Vel oppfordrer alle til å betale beløpet så snart som mulig, og før det går i den berømte «glemmeboken»!

Hittil har sesongen vært som vanlig, litt av alle vinterværtyper. Løypene har også vært som vanlig: topp! Jeg hører at de to som kjører tråkkemaskinen høster mye skryt og godord i sosiale medier, og det er vel fortjent.

Jeg har tatt en prat med dem for å få dem til å fortelle om hvordan de opplever dagene, eller snarere nette, som løypekjørere.

Hvor lenge har dere kjørt løyper for oss?

Han til venstre har kjørt ca 10 sesonger, og han til høyre i 3

Hvor ofte er dere ut og tråkker løyper?

Så lenge været tillater det er vi ut hver natt/dag

Hvor mange km kjører dere i snitt pr dag?

Snittet ila sesongen er 50 km pr dag, men det kan variere. Det bestemmes av vær og behov

Hva er det beste med jobben?

Iom at mye skjer om natten er tiden når lyset kommer om morgenen magisk. Vi ser mye ville dyr, og opplever naturens skiftende lune gjennom lyskasterne våre, så naturopplevelsene er ofte sterke og mektige.

På mitt spørsmål om hva som er det minst kjekke med jobben, var svaret unisont at det kunne være utfordrende å være sosial på dagtid etter å ha vært ute store deler av natten – det forstår vi!

Helt til slutt spurte jeg om det var noe de ønsket å formidle til oss som bruker løypene. Og det var det – spesielt to ting:

  • De brukte ofte mye tid på å rense beltene på maskinen for plastposer med hundebæsj! Så derfor: ta med deg posene hjem eller grav bæsjen ned i snøen – uten pose!!!
  • Hvis du møter tråkkemaskinen ute i løypen: stå i ro til den har passert! – det er bra for deg og vi kan kjøre videre og vite at vi ikke har skadet noe

Da runder jeg av med: vi «heier» på de to blide karene som lager løyper for oss, og betaler giroen snarest og med GLEDE før den går i «glemmeboken»!

Edvard – styreleder i Kvamskogen Vel.

You may also like...